THAILAND 2009

Tisdag 1 dec: Äntligen i Bangkok! Flygresan med Turkish Airways var ändå rätt bra med bara en dryg timme på Istanbul Ataturk. Kom snabbt genom passkontrollen, fick min väska och ordnade en taxi till Stable Lodge. Trafiken i stan var som vanligt intensiv. Träffade Peter och Lek, fastnade sen på We4U och pratade med Nuth och Nan.

Onsdag 2 dec: Lite problem med att sova men till slut sov jag t.o.m. över frukosten. På dan äkte vi till MBK och jag köpte SIM-kort. När Lek slutat jobba äkte vi ut till Nonthaburi där jag träffade hennes syster Aen, hennes barn och Apple. Vi åt massoer med mat på en fin restaurang. På kvällen en hel del GT på We4U.

Torsdag 3 dec: Frukost på hotellet. Sen en riktig slöardag med läsning på balkongen. Thaimat på hotellet, en liten promenad och en tidig kväll.

Fredag 4 dec: En mastodontfrukost på Soi 8, Klippte håret och lagade klockan. Sky train till Siam Paragon och MBK. Tidig kväll.

Lördag 5 dec: Kungens födelsedag. Efter en frukost på hotellet blev det taxi till flygplatsen och Bangkok Air till Ko Samui. Installerade mej på Lamai Wanta och gick en liten tur i byn. Middag på hotellet, färska vårrullar och sedan strimlad biff i ostronsås.

Söndag 6 dec: Frukost på hotellet. Balkongen med en bra bok. Åt en bra middag och tog ett par öl på sportbaren. Sen hamnade jag på Eddy´s bar och pratade med Micky.

Måndag 7 dec: Peter och Lek kom från Ko Tao. Ett regnväder och elavbrott resulterade i några öl på min balkong. Vi åt middag på en schweitsisk restaurang. Mycket bra Cordon Blue. Efter att Lek åkt till Bangkok blev det en barrunda med Peter. Avslutade på Eddy´s.

Tisdag 8 dec: Frukost på hörnan. Sen blev det poolen och ett dopp i havet. Lite för mycket sol resulterade i röda ben! En lugn TV-kväll.

Onsdag 9 dec: Peter och jag käkade wienersnitzel på en svensk restaurang. Över baren hängde visdomsorden: "Bättre en ranglig bardisk än ett fast förhållande." Kvällen avslutades som vanligt på Eddy´s.

Torsdag 10 dec: Efter frukost på hotellet blev det taxi till flygplatsen för vidare resa till Uta Pao, Pattaya.

45 min taxiresa in till Pattaya och incheckning på Areca Lodge. Ringde Krister och tog ett par öl på Arecas utebar. På kvällen Nid1. Pratade med Pot och hans fru. En del GT med Aen på Nid 2.

Fredag 11 dec: En långpromenad och en pizza-slice på dan. Åt en bra stek. På kvällen träffade vi Krister med dam. Som vanligt avslutades kvällen på Nid2 med GT.

Lördag 12 dec: Åkte med Peter och Lek till Pattaya Viewpoint med monument av kung Rama V. Där finns också Wat Khao Phra Bat med en massa buddha-statyer.

På kvällen träffade jag Krister och åt middag på Second Road i väntan på att Peter skulle dyka upp efter att ha vinkat av Lek. Vi visade Krister stamstället Nid.

Söndag 13 dec: Taxi till Bankok och Stable Lodge. Som valigt avslutades kvällen på We4u i trevligt sällskap.

Måndag 14 dec: En lugn dag med läsning på balkongen. Peter och jag åt en sen engelsk frukost på Soy8. På kvällen We4u.

Tisdag 15 dec: Mastodontfrukost på Soy8 med Peter. Peter B, Snö och Wicke anlände och kulturkonferensen öppnades med ett antal GT. Middagen var planerad att avnjutas på Soda men det var fullt så vi gick till Cabbage&Condoms i stället, vilket som vanligt var bra.

Onsdag 16 dec: Måndagsklubbens medlemmar i full konferensmundering. Gemensam frukost på Soy8. På kvällen en liten promenad och middag på Busstop som ligger på Soy 4. Några GT på We4u och vidare till Soy8 så grabbarna kunde få sin Guinnes.

Torsdag 17 dec: Frukost på hotellet. Sen blev kulturdag med Sky train till Saphan Taksin och flodbåt på Chao Praya. Wicke, Peter och jag gick på Grand Palace. Komplexet grundades 1782 av kung Rama I och innehåller inte bara kungapalatset och tronsalarna utan även regeringskontor och naturligtvis det mycket kända "Temple of the emerald Buddha". Området är 218.000 m2 och omges av fyra murar, 1900 m långa. Återsamlingsplats var O´Reillys dit vi tog taxi. Chauffören körde mot rött och blev stoppad av polisen. Efter en massa snack och viftande med papper och pengar gjorde chaffisen en rivstart och körde som en tokig. Vi förväntade oss att bli jagade av ett par MC-poliser, men till slut gickk allt bra och vi anlände något uppskakade till O´Reillys. Gissa om ölen satt bra!

Kulturkonferensens sista dag. På kvällen blev det Busstop igen med wienersnitsel för min del. Kvällen avslutades med trevligt sällskap på We4u. Gästartister var Saa och Mjau.

Fredag 18 dec: Dags att äka hem. Men jag hann med en liten shoppingrunda och en Thaimassage plus några avskeds-GT på We4u. Delade taxi till flygplatsen med Peter. Resan till Istanbul var OK, men väntetiden där blev lite väl lång. Anlände till Kastrup iförd sandaler, där jag hade tänkt byta till vinterskor. Något svullna fötter förhindrade detta, så Sten kliver ut i snön vid Svågertorp och hoppar in i en taxi. Resan hem tog 10 min. men kostade lika mycket som taxiresan mellan Pattaya och Bangkok, vilken är c:a 17 mil!!!