THAILAND 2010

Måndag 29 nov: Äntligen dags för avresa! Det hade snöat ordentligt under natten så jag var orolig att inte tågen skulle gå. Lite problem med att få tag i taxi och man körde på taxameter p.g.a. snöovädret. Snabb incheckning och en öl på O´Learys innan planet avgick med en halvtimmes försening.

Tisdag 30 nov: Planet körde in förseningen och vi landade planenligt på Suvarnabhumi. Taxi till Stable Lodge och jag fick rummet direkt fast klockan bara var 08. Wickes gamla rum 201! Det blev den vanliga inköpsrundan för att skaffa toalettartiklar och SIM-kort. En välbehövlig hårklippning hann jag också med innan jag åt middag på hotellet. Thaimat naturligtvis! Det blev fläsk och ris. På kvällen en del GT på We4u som tyvärr inte var lika trevligt som tidigare år.

Onsdag 1 dec: Efter bra natts sömn blev det engelsk frukost på Soi 8. Gick en liten runda på Sukhumvit och köpte badshorts. Peter checkade in vid 5-tiden. På kvällen åt vi middag på Soda och i vanlig ordning blev det GT på We4u.

Torsdag 2 dec: Frukost på hotellet. Bosse och Wicke dök upp och med Tai som guide tog vi Skytrain och flodbåt till Wat Po och såg den liggande Buddhan. Imponerande! Middag avnjöts på Busstop varefter vi avslutade med några GT på Stable. Enda nackdelen var att det var massor med mygg!

Wat Po

Fredag 3 dec: Gemensam frukost på hotellet iförda dom nyinköpta T-skjortorna för den obligatoriska fotograferingen. Middag i form av biff i ostronsås och ris på hotellet. Barerna på Soi 8 stängde tidigt eftersom det var lokalval på lördagen. På kvällen åkte vi till O´Reillys och såg "The Bettles". Vidare till Nana Plaza och lite GT. Kvällens behållning var energiknippet Po Ann som showade vilt. Avslutningsvis en hamburgare.

Lördag 4 dec: En lugn dag. Middag med gänget på Stable, Cordon Bleu med pommes.

Söndag 5 dec: Kungens födelsedag och det mesta är stängt. Bosse åkte hem till Malmö och Peter stack till Phuket. Nu instiftades WE-Tour! "Wiktorin-Engström touring experience" eller fritt översatt till svenska "Morfäder på irrfärd". Taxi till Don Muang och en timmes flygresa med Nok Air till Buriram. Checkade in på Vongtong hotell. Det mesta var stängt men vi hittade ett bra ställe som hette "Book and Bed" och fick en bra och billig middag. Sen blev det öl och chips på hotellrummet.

Måndag 6 dec: Frukost på hotellet innan vi letade rätt på Almog. Han tog oss med på en tur till dom gamla Khmertemplen Panum Rung och Prasat Muang Tham. Därefter en rundtur i den lilla stan Buriram med en visit i ett tempel. För övrigt hade inte stan mycket att erbjuda dom luttrade resenärerna WW och SE. Vi gjorde upp med Almog om att resa till Bangkok en dag tidigare!

Tisdag 7 dec: Frukost och avfärd till Bangkok i en fantastisk minibus utrustad med Karaokeanläggning, stor TV som fälldes ner från taket och en ljudanläggning som inte gick av för hackor! 6 timmars färd med stopp för att äta på en vägkrog vid en bensinstation. Vi var garanterat dom enda utlänningarna. Man inhandlade en matkupong för 20 bath och valde sen vilken rätt som helst vi disken. Min köttfärs och ris var kryddad för thailändare! Hot, hot, hot!!! Det var härligt att komma hem till Stable Lodge igen vilket firades med tre snabba Chang. GT på Golden Bar innan vi åt middag på Busstop. Nana Plaza och lite samtal med Apple innan kvällen avslutades med GT på "gräddhyllan".

Onsdag 8 dec: Vaknade glad över att vara i Bangkok. En shoppingdag för att inhandla lite skjortor. Sen blev det fotmassage, manikyr och pedikyr. På eftermiddagen åkte vi till MBK där vi även hann med en Burger King lunch. Kvällen började med en promenad till Robinsson, sen Skytrain till Nana och en öl på en engelsk pub. Ett snabbesök på Playschool, Nana Plaza innan middag avnjöts på Busstop. Wienersnitzel! Åter till Nana Plaza och lite snack med Apple innan kvällen avslutades med GT på "gräddhyllan".

Torsdag 9 dec: Sista dagen innan avfärd till Pattaya. Solade och köpte glasögon. Kvällens övningar började med GT på Stable innan vi åkte till Soi Cowboy. Rawhide och Cowboy 2. Middag på en italiensk restaurang innan det återigen blev Playschool.

Fredag 10 dec: Fyllde på telefonkortet innan vi tog en taxi ner till Pattaya och checkade in på Areca Evergreen. Vi tog en promenad ner till Beach Road och växlade pengar. Mike´s shopping mall där jag köpte sandaler och plånbok, 2nd street, Soi Honey med en bärsa hos Maa-Lee, Soi Bukkao. Pizzaslice och öl på Soi Diana Inn. Första besöket på Nid innan vi käkade thaimat på "billiga stället". Wicke letade efter shorts och på ett ställe fick killen som hade ståndet se min Carabao-keps. Han gjorde tummen upp och visade stolt upp en stor tatuering på ryggen med samma logga som jag hade på kepsen.

Lördag 11 dec: Rundvandring som avslutades med en räkmacka på "Krogen", en svenskägd restaurang nära LK Metro. Efter en Filét Mignon på "billiga stället" blev det några öl innan det var dags att se Sunderland spela. Matchtröjan på naturligtvis! Nid i vanlig ordning där vi träffade Mustache-Petersom som snackade i ett sträck.

Söndag 12 dec: Efter frukosten kände jag mej lite dålig i magen så det blev en mycket lugn dag med läsning. Vågade inte chansa på Thaimat så vi åt köttbullar och stuvade makaroner på "Krogen". På Nid träffade vi systrarna Pink och Sane som kom dit för första gången. Det blev en hel del GT och ett antal LD.

Måndag 13 dec: Sista dan i Pattaya för Wicke. Vi tog en stund vid poolen innan det var dags för WW att åka till Phuket. På kvällen träffade jag Pink.

Tisdag 14 dec: Sov länge. Efter en thaimiddag läste jag och tittade på TV.

Onsdag 15 dec: En mycket varm dag så det blev en stund vid och i poolen. Träffade en kille från Hawai och klämde några bira. På kvällen träffade jag Pink. Efter Nid gick vi till "The Irish Rovers" och spelade pool.

Torsdag 16 dec: Checkade ut från Areca Evergreen och tog en taxi till Queen Victoria Inn på Soi 6. Vi åt lunch med Peter och Thai. På kvällen kom Pink och Sane och vi såg en film på TV.

Fredag 17 dec: Hotellrummet på Queen Vic var bra och det fanns en stor fin duschkabin. Träffade Peter och Thai vid lunch innan det var dags för henne att åka tillbaka till Bangkok. Lite senare var jag och Peter på några av Soi 6 alla barer. Åkte till Nid och träffade Pink.

Lördag 18 dec: Checkade ut och tog en taxi till Bangkok. Tog en tonfiskmacka på hotellet och tyckte att en tjej som satt där såg bekant ut. Anna från "Smörjan" var där med sin kille Frank. På kvällen gick vi samt Leif och Thai till "Cabbage and Condoms" och åt middag. Sen blev det Nana Plaza och "gräddhyllan".

Söndag 19 dec: Efter en bastant frukost på Soi 8 åkte vi till Saphan Taksin och tog flodbåten till Wat Po. På kvällen blev det massa öl med en Nya Zeeländare på We4u. Somnade tidigt.

Måndag 20 dec: Vaknade tidigt och käkade frukost. En sista inköpsrunda med bl.a. fotbollsutrustning till Micke. Milantröja med Ibrahimowich på ryggen. Oljemassage bredvid Soi 8. Checkade ut vid 22-tiden och tog en taxi till flygplatsen.

Tisdag 21 dec: Flyget avgick planenligt och vi landade på Kastrup 06:35. Tåget till Malmö var försenat men till slut kom jag hem till Malmö och vintern. Burr!!!