THAILAND 2011

Måndag 28 nov: Äntligen! Storm och stängd bro på söndagen, så det var lite oroligt. Tony skjutsade mej till Kastrup. Snabb incheckning och en öl på O´Learys innan planet avgick.

Tisdag 29 nov: Restiden blev 9 tim 45 min. Taxi till Stable Lodge och jag fick rummet direkt kl.08. Vanliga inköpsrundan för att skaffa toalettartiklar och SIM-kort. En välbehövlig hårklippning hann jag också med. Wicke kom vid 4-tiden. Kvällen började med GT på "gräddhyllan", sedan pizza på den nya italienska restaurangen. GT på We4u som tyvärr var lika tråkigt som förra året så vi gick till Det5 innan vi avslutade på "gräddhyllan".

Onsdag 30 nov: Sov som en stock och vaknade 06:30. Disigt men varmt. Efter frukosten blev det en liten promenad på Suhkumvit och såg att flera butiker murat upp murar som skydd mot översvämningen. Eftermiddagen började med en Guinnes på Soi 8 och sen en runda ner till Soi 4, irländsk bar och Golden Bar. Middagen intogs på Busstop, wienersnitzel. Energiknippet "energiska Anna" och Apple var på plats på Playskool. Avslutning på We4u, Det 5 och "gräddhyllan.

Torsdag 1 dec: En lugn förmiddag med lite solande och läsning. Tog en ryggmassage på 8:an, Pim från Buriram hade ordentligt starka nypor. Middag på Soda, thaimat.

Fredag 2 dec: Efter frukosten tog Wicke och jag en taxi till flygplatsen och Bangkok Airways PG217 till Chiang Mai. Hotellet hette Raming Lodge och var mycket bra för det facila priset av 1650 baht för ett Superior rum. Vi hittade baren Nr 1 med en gång. En hamburgare på Burger King till lunch och sen en tuk-tuk tillbaka till hotellet. Gratis grillbuffé på hotellet. På kvällen blev det "The Olde Bell" och Nr 1 innan vi avslutade med en fotmassage mitt emot hotellet. En timme för 25 kr! Jätteskönt!.

Lördag 3 dec: Efter en bra frukostbuffé blev vi hämtade av vår guide Noi för en halvdagstur upp i bergen. Elefantshow, long neck village och en orkidéfarm. Elefanterna var fantastiska! Dansade, spelade fotboll, kastade pil och målade tavlor. Ett par öl på "The Olde Bell", en GT på en Thaibar innan filéstek avnjöts på TOB medan vi såg på fotboll. Avslutning likt dagen innan med fotmassage.

Elefantshow

Long Neck People

Orkidéodling

Kväll

Söndag 4 dec: Kungens födelsedag. Tillbaka till Bangkok. Den snabbaste och billigaste taxiresan jag varit med om. Rostbiffsmacka på Stable innan vi åkte till Robinsons och köpte shorts. Middag på Det 5, biff med ostronsås och ris. En rundvandring för att hitta ett ställe att se Wolverhampton - Sunderland. Efter en GT på Golden bar hamnade vi till sist på "gräddhyllan" där vi såg matchen. Till Wickes besvikelse förlorade Sunderland.

Måndag 5 dec: Peter, Lek och Matthew kom till hotellet 07:30. Träffade Leks familj som Peter hade inhyst på samma hotell. Middag på Det 5, stora räkor med vitlökssås och ris. Ytterligare en fotmassage innan WE-tour besökte Nana Plaza, Spanky´s och Playschool. Sedvanlig avslutning med GT på "gräddhyllan"

Tisdag 6 dec: Ve och fasa! Upptäckte att mitt VISA-kort blivit "skimmat". Med benäget bistånd från IT-Konsult och Wicke ordnade det sig. Resten får ordnas upp i Sverige. Cordon Blue på Stable Lodge.

Onsdag 7 dec: Dags att åka till Koh Chang. Minibus till flygplatsen och 45 min flyg till Trat. En ny minibus tog oss via färjan till Paddy´s Palms. Direkt till puben för att skölja ner resdammet med några öl. Tom yang gung (ris med räkor) på Thairestaurang. På kvällen thaibar där vi fick sällskap av Peter som var ute på Seven Eleven i två, tre timmar.

Torsdag 8 dec: Lite rundvandring upp och ner för gatan. Restauranger, massagesalonger och turistshopar. En störtskur vid 5-tiden men det torkade upp snabbt. En lugn kväll avslutades med öl och GT på Paddy´s.

Fredag 9 dec: En mulen och blåsig morgon. Det kändes faktiskt riktigt kyligt trots 25°C. En ryggmassage innan en wienersnitzel intogs på Chang Buri Resort & Spas strandrestaurang. Efter några GT på Paddy´s hittade jag Zap bar där jag pratade med May.

Lördag 10 dec: Soligt och varmt så det blev poolen och lite solande. Till lunch en riktigt bra tonfisksandwich. Middag på Grand View Resort´s strandrestaurang, ris med griskött. Fotbollskväll på Paddy´s innan jag gick över till Zap för att prata med May.

Söndag 11 dec: Blåsigt men solen tittade fram så det blev en stund vid poolen. Sunderlandmatch på TV, Wicke naturligtvis iförd matchtröja, och Zap igen.

Måndag 12 dec: Tillbaka till Bangkok och taxi till Pattaya. Kom till Areca vid 17-tiden. Träffade Peter och Snö och hela gänget åt på Beefeater. Ringde Krister och bestämde att träffas nästa dag. Avslutning med GT på Das Berliner. Hemsk musik men ett gäng killar dansade streetdance på gatan.

Tisdag 13 dec: Efter frukost blev det solande vid poolen. Pizzaslice och öl till lunch. Gick till Nid och träffade Pod. Middag blev honungsglacerade revbensspjäll på Beefeater. Hämtade Krister med bahtbus på Soi 8 och sedan hamnade vi tillsammans med Wicke på Tim´s. Pratade med en tjej som hette Weo.

Onsdag 14 dec: Ännu en förmiddag med solande vid poolen. Taxi till Pattaya Uniteds shop och inköp av matchtröja. För övrigt en slappardag innan vi tillsammans med Peter och Lek åt på en jättefin thairestaurang, tigerräkor och ris. Mycket bra! Senare Tim´s och Nid där naturligtvis Mustage-Peter dök upp och drog sina vanliga skrönor.

Torsdag 15 dec: Mini-Siam med miniatyrbyggnader från både Europa och Thailand. WE-tour gjorde en kulturell utflykt till Soi 6 och besökte bl.a. Queen Vic, Red Point och Saigon. En behövlig fotmassage på 2nd street. Återigen Beefeaters fantastiska revbensspjäll innan kvällens övningar på Tim´s, Heart Beat och Nid.

Fredag 16 dec: Peter, Lek och Matthew åkte till Bangkok. Disgt så det blev inget solande. Wicke och jag åt en mycket dålig toast på Whiterspoon. En tur på Mike´s shopping mall och Beach Road där det var fullt med försäljare. En öl på Biergarden där burken med notan hade nr 41, Wickes nr på Smörjan! En kort visit på Walking street innan vi vandrade tillbaka på 2nd street. Stannade vid ett hotells uteservering för att läska oss med ett par GT. När jag frågade servitrisen "Do you have a toilet?" svarade hon "Have!" Ännu en fotmassage på 2nd street innan vi åt tigerräkor på The Green. Några öl på Nid innan vi gick till Heart Beat där det var bra musik med ett liveband.

Lördag 17 dec: Poolen. En tur på Mike´s shopping mall där vi även kostade på oss en ansiktsmassage på Tokyo center. Middag blev en superbra lövbiff på Beefeater. Efter ett par GT på Nid hamnade vi på Heart Beat där det blev en lång kväll med Liam och Nana.

Söndag 18 dec: Vaknade sent med lite "betongkeps" så jag stog över frukosten. Efter middag på svenskrestaurangen "Krogen" såg vi Sunderland spela på Whiterspoon tillsammans med tre engelsmän som vi träffat på Nid. Kvällen tillbringades med GT och dans på Heart Beat.

Måndag 19 dec: En lugn dag, avresedag! Köpte bälte av Carabao. Spagetti på "Krogen" innan vi tog taxi till Suvarnabhumi. Peter, Lek och Matthew på plats.

Tisdag 20 dec: Flyget avgick planenligt och vi landade på Kastrup 06:35. En stor taxi tillsammans med Wicke, Peter, Lek och Matthew.