THAILAND 2013

Torsdag den 5:e: Efter att ha blivit skjutsad av Ingvar och en hyfsat snabb incheckning sammanstrålade familjen Stormby, Frederica och jag på O'Learys. Två stadiga julöl och en snabbvisit på Priorety Lounge innan det var dags för direktflyg med Thai airways TG951. Snabbaste flygresan jag gjort, 9 timmar och 40 minuter!

Fredag den 6:e: Snabb passkontroll och en taxi till Stable Lodge. Men jag kunde inte få rummet kl. 07 som jag brukat få. Fullbelagt! Så jag fick vänta till kl. 13. Italienare vid frukosten (Bosse). Stable är sig likt, nya ansikten i receptionen och ny poolskötare annars residerar Knutte på gräddhyllan, Jonas är på plats och servitriserna i stort sett dom samma. Inköp av toalettartiklar och thailändskt SIM-kort. Middag på Det5 med Paneng gai och några Chang. Ölen kostar 70 bht på Det5, 115 bht på Stable och 65 bht på We4u. Lyckades hålla mej vaken till 22 med hjälp av några GT och fotboll, sedan slocknade jag. I morgon Man U - Newcastle.

Lördag 7 dec: Efter att varit vaken i 40 timmar blev det en härlig sömn på 10. Uppdaterade mej på Sky Trains nya stationer och åkte till Siam. Siam Paragon var stängt med polisbevakning och lite kravallstaket. Synd för här kan man normalt bland alla märkesbutiker även hitta fina bilar. Har man inte råd med dessa går det fint att bara kolla in försäljarna. Några nya skjortor inhandlades innan det blev en räkmacka till lunch, Till middag blev det Stables utmärkta wienerschnitzel.

Söndag 8 dec: Träffade en tysk som kallades Moses och jobbade för Lufthansa i Nya Zweeland och en kul amerikan. Vi tog nägra öl och hade en festlig eftermiddag. På kvällen gick jag till NEP och sonderade terrängen. Träffade energiska Anna så det blev en del GT och LD.

Måndag 9 dec: Checkade ut kl. 11 och fick en fin bil till Pattaya. En mörkblå Toyota Camry med läderklädsel och helt utan text eller skyltar. Mörkt tonade rutor så den säg mer ut som en direktionsbil än en taxi. Vi fick vänta en kvart för att komma ut på Sukhumvit eftersom en jättelik protestmarch pågick. Den var en av nio som startade på olika ställen för stt till slut samlas vid regeringsbyggnaden. Allt gick städat till och dom flesta såg ganska glada ut. Nåväl, efter två timmars resa checkade jag in på Queen Victoria Inn och ringde Johan. Efter att ha hämtat honom på det fina Siam Seashore Resort tog vi en bathbus till Soi Diana Inn och gjorde en rundtur på Nid, Heartbeat, L-street, o.s.v innan vi käkade kanongoda revbensspjäll på Beefeater. Jessica slöt upp och det blev en helkväll. Träffade både Pod och Nid fast han var ovanligt dämpad då han var stand-by med tanke på oroligheterna i Bangkok.

Tisdag 10 dec: Helkväll med Johan.

Onsdag 11 dec: Helkväll med Johan.

Torsdag 12 dec:Checkade ur kl. 11 och tog taxi till Bangkok. Wicke på plats så WE-tour startar årets äventyr. Thaimat på Det5 innan vi vandrade vidare till NEP. Mei-Lee har återvänt till Chiang Mai vilket naturligtvis var en stor besvikelse, men Paola (energiska Anna) var på plats. GT på Playskool innan vi såg en show på Angelwitch.

Fredag 13 dec: Glada miner hos Börje, Knutte och Jonas, speciellt Knutte som efter jobbet går och äter middag lite längre ner på gatan. Eller snarare dricker middag! En flaska Sang Som och han blir ordentligt i form. Verkar vara den dagliga rutinen. Bosse och Gisela, bekanta till Wicke, dök upp vid frukosten. Efter gemensam middag på Det5 åkte vi ner till O'Reillys som numera har bytt namn till O'Brian's. I övrigt allt sig likt. The Betters spelade som vanligt "evely fliday". Kvällen avslutades med en dansk pölse på gräddhyllan.

Lödag 14 dec: Fotbollskväll med Chelsea - Arsenal och Sunderland - West Ham.

Söndag 15 dec / Måndag 16 dec: Dags för äventyr. Efter frukost och utcheckning tog vi taxi till Don Mueang. Vi kom lite tidigt så det blev en lång väntan innan Nok Air DD9718 avgick. En timme och 15 minuter senare landade vi i ett kallt och regnruskigt Chiang Rai. Bara 18 grader! La Luna Resort var ingen besvikelse, På kvällen tog vi tuk-tuk in till Night Market. Klädsel fick bli jeans och tröja för det kändes ordentligt kallt. Avslutningsvis irish coffee och GT på reatauringen bredvid hotellet.

Tisdag 17 dec: Chiang Rai är thailands nordligaste stad och grundades 1262 av kung Manrai och var huvudstad i riket Manrai. Var i flera hundra år under burmesiskt styre innan man befriades 1774 och blev vasallstad till Chian Mai. Staden ligger 840 km norr om Bangkok och har c:a 200.000 invånare. Efter en utmärkt frukostbuffe' åkte vi tuk-tuk in till stan. Kallt och blåsigt så vi drog vidare till varuhusen BigC och Central Plaza då Wicke skulle köpa skjortor (alldeles för kallt med linne). På kvällen återigen tuk-tuk till stan ordentligt klädda i jeans, tröja och jacka då temperaturen var 17 grader. En bra middag i city där jag åt nordlig specialitet, revbensspjäll i grön curry med koriander och ångkokt ris. Sen en liten rundvandring innan vi avslutade på hotellets restaurang serverade av våra servitriser från Myanmar, King Nwe Oo och Ro Me Aung. Halvdagstur med besök Wat Rong Khun (vita templet), kung Maygrais staty, Wat Phra Kaeo (smaragdbuddhan) och Hilltribe museum, Akha, Karen, Khamu, Lahu, Lisu coh Hmong.

Minoritetsgrupperna kommer från Kina, Laos och Burma och har i hundratals år livnärnt sig på att odla opium. Vissa fortsätter men levererar till staten för medicinskt bruk. Ändå är en stor del missbrukare, speciellt männen. Av deras märkvärdiga seder är ändå Akha värst. Man anser att det onatutligt att föda tvillingar, då det bara är djur som får mer än ett barn. Således är inte tvillingar människor och kvinnan förväntas avliva dem, annars blir hon förvisad.

Onsdag 18 dec:Faktiskt skönt att åka tillbaka till Bangkok och lite värme. När vi åkte på morgonen var det 10 grader!!! Men det måste varit ännu kyligare för killen som levererar is på moped. Inköp av några skjortor och t-shirts. Middag på Cabbage & Condoms där det för min del blev en rätt med stora räkor i röd currysås. Vidare till Golden bar och NEP.

Torsdag 19 dec: En riktig slöardag! På eftermiddagen tog vi en promenad längs Sukhumwit till Terminal 21 där Wicke köpte fodral till sin I-pad. På gatan lagas mer eller mindre aptitretande mat överallt. En öl på The Black Swan och middag på Zanzibar som ligger på Soi 11. Stekt anka med grönsaker i kokosnötsmjölk med chili. Det blev en tidig kväll efter gårdagens strapatser.

Fredag 20 dec: Började dagen med frukost på gräddhyllan i ett ovanligt kyligt Bangkok, bara 21 grader. En bra massage på eftermiddagen. Vid en öl före maten på Kiwi dök det upp ett gäng utklädda människor som sprang runt Bangkok centrum och samlade in pengar till dom utsatta på Filipinerna. Middagen avnjöts på Suda där jag klarade av en rätt stark Paneng gai. Min sista kväll i Bangkok så vi hamnade naturligtvis på NEP i sällskap med Paula, Jennifer m. fl.

Lördag 21 dec: Lite trafikstockning på vägen till Pattaya gjorde att resan tog över 2 timmar. 320 kr med alla vägtullar inräknade! Efter incheckning på Areca Evergreen var det anmälningsplikt på Orn bar, Heartbeat och Nid. På Orn fanns som alla tidigare år Gråte-Lars (a.k.a.Mördaren) med ytterligare en tår tatuerad, numera 4 st. Kylan håller fortfarande greppet om Thailand, bara 25 grader så vinden känns kylig. På Beefeater var det fullt med folk så vi fick beställa bord och komma dit en timme senare. Väntetiden fördrevs med att se första halvlek av Liverpool - Cardiff på Nid. Huvudmatchen Sunderland - Norwich sågs på Whiterspoon innan vi avslutade på Heartbeat med GT och live music.

Söndag 22 dec: Otroligt! Efter två veckor i Thailand var det premiär för att lägga sig vid pollen och sola. Det var inte lika bra som tidigare år eftersom man bygger ett nytt hotell väldigt nära, vilket skymmer solen vissa tider. Man var också igång med att bygga en bar vid poolen. En liten promenad längs LK Metro, Soi Bukauw och Soi Honey med stopp för en lätt lunch på MaaLee's, På kvällen stora fina räkor på Ruen Thai restaurant och lite dans på Heartbeat,

Måndag 23 dec: Riktigt varmt vid poolen vid 11-tiden. Efter lite solande smakar det av någon konstig anledning mycket bra med en öl. Även idag middg på Ruen innan kvällen avslutades på Nid och Heartbeat.

Tisdag 24 dec: Julafton i Pattaya med Wicke iförd nytt Carabaolinne. Clubsandwich på MaaLee's medan vi förvånades av iden att måla en tegelvägg på en putsad fasad. Byggställningarna förbättras år från år, stålrör i stället för bambu! Vi hade tänkt oss en julmiddag på Beefeater eller Big Horn man det var inte en chans att få bord, så i stället blev det The Green med ryggbiff och filet mignon. Sedan var det julfest på Nid som blev stökig med alla som sprayade för att inte tala om musiken. WE-tour drog vidare till Heartbeat och välkomnades av vår lokala katoy Poy. Vi träffade en skotte som hette Thomas och var nyförlovad för dagen. Trevlig avslutning med Rung och övriga damer.

Onsdag 25 dec: Sten utslagen efter gårdagens firande så det blev apelsinjuice till att börja med. Sae trodde jag var allvarligt sjuk. Efter ytterligare en bra måltid på Beefeater med pepparstek resp. biff Rydberg satt fint med en timmes fotmassage. På väg mot Heartbeat finns vår specielle gatuförsäljare mr. Carabao som dagen till ära plockade fram gitarren. Jag var helt slut efter gårdagens julfirande så det blev en rätt lugn kväll i sällskap med Rung och Poy.

Torsdag 26 dec: Efter lite sol vid poolen bjöd hotellet på drink, Gin Fiss och Daiquiri. Sen besöktes Underwater World som var imponerande. Man gick bl. a. i gångar med hajar och rockor simmande bredvid och över dej. En inte helt lyckad middag på thairestaurang, drinkarpå Nid och Heartbeat innan det var matchdags på Witherspoon. På Nid hade en svensk kille somnat med snusdosan som huvudkudda. Proppfullt på Witherspoon men Wicke glad då Sunderland vann över Everton trots bortaplan.

Fredag 27 dec: Wicke flög till Karon. Jag tog en liten vandring ner till Beach Road, letade presenter på Mike's shopping mall, käkade lunch på Robin's Nest och drack några öl med "mördaren" som är en rätt trevlig prick. Han försöker hyfsa till sin engelska, i år kommer bara f-ordet som var fjärde ord i en mening. Som vanligt Nid och Heartbeat.

Lördag 28 dec: Lite sol vid poolen och inköp av presenter. Sista middagen på Beefeater blev naturligtvis revbensspjäll! Avsked på stambarerna Orn, Nid och Heartbeat.

Söndag 29 dec: Dags att åka hem. Hej då Evergreen och Rung!