THAILAND 2014

Måndag den 9:e: Ferrari till Kastrup! Ingen dålig start på semestern, eller hur? Jag garanterar att man inte kan sig till Kastrup snabbare! Inte en enda person före mig vid incheckningen så jag hamnade snabbt på O`Learys och tog en sedvanlig Carlsberg. Planet lyfte exakt 14:30 och efter 10 timmar landade vi på Suvarnabhumi.

Tisdag den 10:e: Trots att det var tidigt på morgonen var det 28 grader och minst 95% RH. Glasögonen immade igen när man kom ut från planet. Jag kom till passkontrollen som en av dom första, så ingen väntan här heller. Lite trafik ända till vi kom till Sukhumvit men jag checkade in på Stable Lodge exakt 07:00. När jag kom in i receptionen säger hon med käppen: "Welcome home Mr. Engstrom". Fick VIP-rummet 505 direkt och tog en välbehövlig dusch. Som vanligt inhandlades toalettartiklar och ett SIM-kort till thaitelefonen. Det blev en lätt lunch på hotellet bestående av inlagd sill och djurläkarens nattamat. Ett par timmars siesta innan middagen avnjöts på Det5. En, för mej, helt perfekt kryddad Paneng gai nersköljd med en kall Chang. På kvällen ett glatt återseende av Paula och dom andra på Playskool. Det blev rätt många GT.

Onsdag den 11:e: Den sedvanliga frukosten på hotellet klockan 9:00. Molnigt men ändå 33 grader men som tur är med lite svalkande vind. Mitt på dagen bröt solen igenom ungefären halvtimme. Det är då man förstår varför Rudyard Kipling skrev: "Only mad dogs and englishmen go out in the noonday sun". Jag klarade ändå av en liten shoppingrunda på Sukhumwit innan jag fastnade på vattenhålet We4u och drack öl med ett par australiensare. Ännu en middag på Det5, idag blev det stekta räkor, ris och naturligtvis en Chang. På kvällen återigen NEP innan man fick se till att komma hem före utegångsförbudet kl. 24.

Torsdag den 12:e: Molnigt och inte fullt så varmt. Det började regna vid 2-tiden men slutade lagom tills att jag åkte till Terminal 21 där vi såg en urkass film. Middag på Cabbage & Condoms var som vanligt mycket bra. GT på Golden bar och Lucky innan vi, som vanligt, hamnade på Playskool där jag firades med en improviserad tårta.

Fredag den 13:e: Checkade ut vid 11-tiden och fick en taxi till Pattaya. Lite varmare än i Bangkok och sol! Traditionerna skall hållas vid liv så det blev anmälningsplikt på Nid och att antal Chang. Träffade Rung och vi åt på Beefeater. Efter 3 dagars thaimat smakade det alldeles utmärkt med deras fantastiska revbensspjäll.

Lördag den 14:e: Det är inte dags för några större kulturella utflykter i den här värmen. En liten promenad ner till Beach Road med avbrott för nedkylning inne på Mikes Shopping Mall. Precis som hemma kan inte tjejerna undvara mobilen i många minuter. Middag på Rueng Thai restaurant med råa räkor med vitlök, sallad, fisk och anka i rödvinssås. Enda nackdelen var att det fanns massor med mygg. Avslutning som vanligt på Nid och Heartbeat. Pratade med Pod och fick höra att utegångsförbudet nu var hävt i hela landet. På Heartbeat är det många som inte tycker och damen som sköter baren, så många kommer att sluta i slutet av juni. En verkligt het kväll där värmen nästan dallrar runt en svettandes Sten. Som tur är blir det lite mer uthärdligt när man hör isbitarnas förföriska klingande i nybeställda GT.

Söndag den 15:e: Omväxlande väder med en molnig men tryckande värme, strålande solsken mellan 12 och 14 och ösregn 16 -17. Middag på Beefeater med, för min del, fläskfile' Oscar medan Rung satte i sig en stor pepparstek med potatismos (?). Nedsköljt med ett par glas av husets röda, vilket var en riktigt god Merlot. Bar 1, Nid, Armageddon och Heartbeat. Det blev en våt afton, speciellt som Nid bjöd på några shots typ GaJol.

Måndag den 16:e: Efter gårdagens bravader "hangover day". Kom inte ur sängen förrän kl. 14. I övrigt stort sett samma rutin som övriga dagar. Middagen blev thaimat på Rueng./H4>

Tisdag den 17:e: Ja, vad ska man säga? 36 grader, lite åska och regn vid 16-tiden och duggregn under kvällen. Träffade "Gråte-Lars" på Orn bar och tog ett par öl. Nu är jag helt övertygat om att han har gått på språkkurs hemma i England för han klarar att få ihop en hel mening med bara ett enda F-ord!!! I övrigt är det mesta som vanligt förutom LK Metro där man bygger om hela tiden. Det har nu blivit en riktig kulturgata där man visar genuin Pattaya-kultur på alla nya Mus-eum (även kallat GoGO-barer). Dagens middag blev fläskfile' Cordon Blue.

Onsdag den 18:e: Kunde inte motstå att gå till Beefeater och äte deras fantastiska revbensspjäll ytterligare en gång. Inga förändringar i kvällens schema, "same, same but different".

Onsdag den 18:e: Det blev den vanliga rundan även idag.

Torsdag den 19:e: Sista kvällen i Pattaya startade med en dålig thaimiddag, biff i ostronsås. Inte mycket biff men massor med grönsaker. Sedan var det dags att säga hej till alla Rungs väninnor och bjuda på LD. Hej då syster May på Sugar Sugar, Daa och Bee på Armageddon, Poy och Gauw på Heartbeat, Nui och Saa på Nid. Mycke kramar!

Fredag den 20:e: Taxi till Bangkok och Stable Lodge. Fick rum 201 vilket jag senare var ganska glad för då hissen slutade att fungera. Middag på Det5 innebar Paneng Gung nersköljt med Chang. Träffade Paula och dom andra damerna på NEP. Sen kväll då utegångsförbudet nu är upphävt.

Lördag den 21:a: Massage för första gången! Lite regn vid 4-tiden. Bio med Paula och sen en mycket bra Koreansk barbeque på Doo Rae.

Söndag den 22:a: Shopping med Paula innan det vardags att packa och checka ut för att återvända till verkligheten. Årets junisemester blev inte så väl dokumenterad så jag avslutar med lite fina foton från Bangkok.