THAILAND 2014 DECEMBER

Den 2:a december är det dags igen. Naturligtvis blir det direktflyg med Thai Airlines. Tänk om man kunde bli uppgraderad till businessklass. Prisuppgift på Thai Airways hemsida 22.130 DKK! Undrar vad första klass går på? Jag har heller inga prisuppgifter på Nils Holgersson Airlines.

Äntligen kom jag iväg! Efter en snabb incheckning intogs den sedvanliga ölen på O'Learys innan planet avgick tidsenligt. Fullsatt och för en gångs skull hade jag oturen att få ett mittensäte. Men jag uthärdade även detta hemska öde och landade 9 timmar och 50 minuter senare i Krung Thep. Mycket trafikproblem på väg till Soi 8 och Stable Lodge men väl framme fick jag rummet direkt. För första gången hamnade jag på 6:e våningen.

Onsdag 3:e december. Efter de vanliga inköpen av toalettartiklar, SIM-kort och paracetamol mediterade jag på gräddhyllan för att verkligen fatta att jag var på plats igen. Efter en, av Boy, tillredd GT fick det förföriska klingandet av isbitarna mej att inse att allt var verklighet. Första middagen blev en Panaeng Gai på Det5 (kyckling i kokosmjölk och ångkokt ris, naturligtvis med chili). Efter en nödvändig hårklippning gjorde en nyduschad Sten entre' på NEP och blev varmt välkomnad av Paula, New, Jennifer, May och Pom.

Torsdag 4:e december. En bra nyhet på hotellet är att frukost numera ingår i rumspriset. Efter nattens festande satt det fint med ägg och bacon! Frukosttemperaturen var för dagen 31 grader. Efter en lugn dag startade kvällen på Kiwi då Pom dök upp. I kväll skulle vi fira Paulas födelsedag. Flickorna iförda likadana T-shirts. Några öl innan vi tog taxi till Tawandang Brew House. Typisk tysk bierstube med plats för 1000 personer. Trots det fick vi vänta en halvtimme för att få bord nr 610. Nu hade även New anslutit och det beställdes mat i massor. Stället är känt för bra thaimat men det fanns typiska tyska rätter som eisbein. Vi åt fisk, stekt fläsklägg, jumboräkor mm. En meterhög glastub med 5 liter öl ställdes fram på bordet och innan vi var klara hade vi klämt 2 stycken! Verkligen en annorlunda upplevelse.

Fredag 5:e december och kungens födelsedag. Straffet för gårdagens övningar blev en ordentlig baksmälla men jag lyckades tvinga i mej en halv omelett tillfrukost. Större delen av dagen tillbringades halvsovande. Mitt på den en liten tur till Terminal 21 och Big C men det var för varmt för att gå omkring på stan. Ett par GT på Golden Bar, sedan middag på Det5 och några drinkar på Kiwi och gräddhyllan. Tidigt i säng.

Lördag 6:e december blev det taxi till Pattaya. Ständigt pågående vägarbeten trots att motorvägen inte är så gammal gjorde att resan nästan tog 2 timmar. Som vanligt blev det ett stopp för att fylla på fordonsgas. Vid 6-tiden kom Johan och Jessica till Nid. Sedan blev det en runda på LK Metro, Heartbeat, Armageddon och Oscar go-go.

Söndag 7:e december blev åter en mycket varm dag med hög luftfuktighet. Trots detta gick jag en runda ner till Maa-Lee's på Soi 11 och åt en tonfisktoast, sedan Soi Lenkees upp till 3:rd Road ocg Soi Chaiyaporn tillbaka till hotellet. På kvällen gick jag till Johan och Jessicas hotell Siam Baywatch varifrån vi gick till gokartbanan där dom körde några rundor. Hotellets bar Explorer var elegant men inga gäster förutom oss. Middag på en fint inredd restaurang på Walking Street där vi fick bord med havsutsikt. Jag kommer inte ihåg namnet men eftersom vi fick vänta länge på maten döpte vi den till "Lata kocken". Vidare till en bar med ryska tjejer som, mycket skickligt, dansade på stång. Kvällens övningar fortsatte på Spanky's och The Windmill, vilka båda ligger på Soi Diamond.

Måndag 8:e december och lika varmt idag. Samling på Nid kl. 19:30 för drinkar innan maten som avnjöts på Beefeater. Jessica valde en liten stek medan Johan och jag valde revbensspjäll. Precis som vanligt var maten superb! Sedan lite kvällsbus på Nid tillsammans med vår vän Saa.

Tisdag 9:e december. Checkade ut kl.11:30 och fick en taxi till Bangkok. Trafiken flöt ovanligt bra hela vägen till Asok men sen tog det sin tid. Det sedvanliga välkomnandet på Stable Lodge: "Welcome home again, Mr. Engstrom!" På kvällen middag på Charlie's kitchen med rå tonfisk med wasabi, små kycklingspett med jordnötssås och ris med räkor.

Onsdag 10:e december. Wicke anlände tidigt och var på plats för frukost kl.08. Medan vi, lite senare, väntade på Peter, Lek och Matthew behövde Wicke skölja ner resdammet så vi åt en lätt lunch nedsköljd med Chang. Familjen kom 14:30. Kvällen startade med ett par GT innan vi åt middag på Det5. Ett besök på NEP och Playskool och avslutning vid 24-tiden på gräddhyllan. Lek och Matthew blev hämtade av hennes syster för att åka ut till Nonthaburi. Matthew ledsen, ville inte åka ifrån pappa.

Torsdag 11:e december. Efter en rostbiffmacka till lunch blev det den traditionsenliga wienersnitzeln till middag. Pappas påg Matthew i tryggt förvar medan mamma är ute och handlar. Några GT på Hillary och Golden bar innan Wicke och jag återigen hamnade på Playskool.

Fredag 12:e december. Kvällens middag intogs på Monsoon som visade sig vara mycket billigare än vad jag trodde. Ming, som tidigare jobbat på Stable, hade börjat här. En utmärkt rätt med stora räkor med sparris i vitlökssås sköljdes ner med hjälp av Chang. Senare vanliga rundan till NEP och avslutning på gräddhyllan.

Lördag 13:e december. Så var det dags för WE-tour att fortsätta utforskningen av Thailand genom att flyga upp till Udon Thani. Som vanligt föredrar WE-tour att resa med Nok Air. Efter några öl på flygplatsen Don Muang med en och en halv timmes försening hälsade kapten Dome Moore med cabin crew oss välkomna till flyg DD9210 och en timmes resa till Udon Thani. Första resan för en en splitterny B737-800! Hotell Pannarai var en mycket positiv överraskning, stora fina rum och ett bra läge nära Central Plaza. Efter middag på Santa Fe stekhus inne på Central Plaza hittade vi en engelsk bar som visade fotboll. Sunderland spelade oavgjort mot West Ham.

Söndag 14:e december. Perfekt läge på hotellet, gångavstånd till Central Plaza, Day and Night, The Sports bar och Bangkok hospital. Vi hittade en mycket bra restaurang på Central Plaza med bra kött. Det blev bättre när vi kom till The Sport bar där det var full fart. Man ringde i klockan och bjöd laget runt. Mängder av Sambuca och öl!

Måndag 15:e december. Dave, ägaren till The Sports bar hade ordnat en taxi som tog oss till Nong Khai, gränsstaden mot Laos. Lunch på Mekongfloden i form av räkor och ris. Avslutning på The Sports bar och Zan Zee Bar.

Tisdag 16:e december. Tillbaka till Bangkok med Nok Air. Samling på gräddhyllan kl. 14:00 med Peter, Johan, Jessica, Wicke och undertecknad. GT, GT och åter GT! Middag på Cabbage & Condoms innan vi gick vidare till NEP.

Onsdag 17:e december. Samling på gräddhyllan 18:00 med GT, etc. Taxi med guiderna Paula och New till en restaurang med thailändsk barbecue. Helt fantastiskt bra! En buffe' med allt man kan tänkta sig där man själv stekte och kokade maten på bordet. 70 kr per person plus dricka som blev två torn öl! Allt blev ännu festligare eftersom Thailand slog Malaysia i första finalmatchen i AFF Suzuki Cup med 2 - 0.

Torsdag 18:e december. Shoppingrunda på Siam Paragon och Terminal 21. Wienersnitzel på Stable innan kvällen avslutades på Playskool.

Fredag 19:e december. Taxi till Pattaya och Areca Evergreen. Lunch på Beach Road och en promenad ner till Walking Street. På kvällen aperetif på Nid innan vi åt på Beefeater. Jag och Paula fastnade i en bar på LK Metro där vi hade kul tillsammans med några damer. Avslutning på Heartbeat.

Lördag 20:e december. Lätt lunch på Maa-Lees och några öl på Orn bar. Gråte-Lars ("Mördarn") på sin vanliga plats med en öl i handen. Ytterligare ett dåligt val när vi skulle äta middag. Italienskt med spagetti resp. pizza, båda rätterna dåliga.

Söndag 21:e december. En timmes fotmassage, pedikyr och manikyr fick gubbarna att som på moln sväva till Nid. Saa med en liten söt flicka som mormor tar hand om eftersom mamman omkommit. För året har Nid fått en ny skylt.

Måndag 22:e december. Underligt djur utanför shoppingcentrumet. Skylt inne på Evergreen. Sista kvällen i Pattaya för Wicke firades med en riktigt god middag på Beefeater där Wicke valde pepparstek och jag Filet Mignon, nersköljt med ett par glas bra Merlot. Som vanligt avslutades kvällen på Nid och Heartbeat där jag visade mina dansanta talanger.

Tisdag 23:e december. Wicke checkade ut och åkte ner till Karon. Middag med Paula på Ruen Thai. För en gångs skull en någorlunda tidig kväll.

Onsdag 24:e december. Julafton firades på Nid och Heartbeat där båda ställena bjöd på mat. Vi delade våra gracer mellan barerna och det blev en trevlig kväll/natt.

Torsdag 25:e december. Paula åkte hem för att fira jul med familjen. Jag fick ändå en trevlig kväll i sällskap med Rung där vi kunde prata gamla minnen. Hon är nu förlovad med en aussie skickar henne pengar varje månad. Som vanligt ville hon upp och sjunga karaoke vilket blir mycket uppskattat av thaidelen av publiken. Hon har en mycket bra röst och sjunger gamla, romantiska thaiballader. Enda nackdelen var att det blev sent och vått.

Fredag 26:e december. Tillbaka till Bangkok där Peter väntade på gräddhyllan med en GT. Lite skandinavisk lunch i form av sillmacka och Chang.

Lördag 26:e december. En tur till Big C med lite shopping. Massor med folk vid utomhusscenerna utanför Central World där uppträdande band tydligen sponsrades av Chang, Singha etc. Fantastiska juldekorationer. Middag på Det5. Som vanligt Playskool med gänget.

Söndag 27:e december. Lunch med Peter på gräddhyllan. En sista massage. Middag med Paula på Stable där jag fick en helt sagolikt bra Tournedos Rossini. Vid 10-tiden på kvällen kom det ett ordentligt ösregn som varade nästan en timme.

Måndag 28:e december. Utcheckning 09:30 och taxi till flygplatsen. En halvtimmes försenad avgång flögs in och vi landade planenligt 18:30.

När jag åkt hem hade Wicke ytterligare nio dagar i LOS. Den tiden gick naturligtvis fort i tervligt sällskap i form av servitriserna Eye och Kukkai på Stable, god öl på Black Swan, god mat, en riktig hammarbyare och Paula. Vakten på huset mitt emot Stable som höll oss sällskap under fotbollsmatchen när gräddhyllan egentligen hade stängt blev också förevigad på bild.