THAILAND Juli - Augusti 2017

Tisdag 18: På väg till LOS igen! Fel månad att åka till Thailand men vi får se hur det blir med värme och regn. Alldeles för höga priser på direktflyg så det blev Finnair. Wicke körde oss ståndsmässigt till Kastrup i BMW så vi kom i god tid, vilket visade sig vara tursamt. Incheckningsmaskinerna krånglade och hade problem med att scanna passen, därefter ingen information om vilken disk vi skulle checka in väskorna. När informationen äntligen kom upp på tavlan och vi hittade incheckningsdisken var det 200 japanska turister före oss i kön så det tog sin tid. Därefter långa köer vid säkerhetskontrollen vilket medförde att det traditionsenliga besöket på O'Learys fick ställas in och vi i stället fick gå direkt till gaten. I Helsingfors gick allt bra och kom iväg tidsenligt. Ny fin Boing A350-900 med bra benutrymme och riktigt bra dator med pekskärm som fungerade utmärkt. Maten däremot var urusel och ingen drink före maten utan extra betalning. Vin till maten ingick men ingenting mer. Resan tog 9 timmar och 15 minuter, kort kö vid passkontrollen och snabb leverans av väskor följt av en ganska snabb taxiresa gjorde att vi checkade in på Stable Lodge innan klockan nio.

Onsdag 19: Efter några mackor och öl till lunch blev det lite välbehövlig vila innan återsamlingen på gräddhyllan klockan 6 då Paula dök upp. Vi tänkte äta på Det5 men fick vänta en timme då det kom ett ordentligt tropiskt regn. Men sedan blev det thaimat och en promenad till NEP. På Playskool var det som vanligt frånsett att baren var borta och ersatt med biljardbord. Poom och May var på plats men Jennifer hade flyttat. Ny ägare som hade höjt priset på LD till 185 bath. Det blev en mycket våt, men trevlig, kväll.

Torsdag 20: Idag införlivades Claes i den celebra klubben "Snubbar som Nubbar". Sillmacka, öl och Aalborg (slut på Linjeakvavit). Man blir som vanligt irriterad på klockförsäljare och indiska skräddare varför jag letar efter en sån här informerande t-shirt. Thaimat på Soi 11 på en trevlig restaurang och på kvällen rundtur på Soi Cowboy. Flickorna ser bara yngre och yngre ut eller är det jag som har blivit äldre?

Fredag 21: Stable Lodge har fått en ny skylt annars är det mesta sig likt på gatan. Matförsäljning precis som vanligt. Dagens middag blev kött på Soi 4 innan vi hamnade på NEP i vanlig ordning.

Lördag 22: Återigen mulet väder men omkring 30 grader. Vi tog en liten tur på terminal 21 men ingen av oss skulle egentligen handla något. Claes klippte håret och sedan vilade vi på eftermiddagen. Wienersnitzel på Busstop där servitrisen flörtade med Claes. Senare Bangkok Bunnies där vi träffade Bew och avslutning på Lucky Lukes.

Söndag 23: Nok Air till Chiang Mai och incheckning på Raming Lodge. Jag hade bokat Superior rum men dom var under ombyggnad så vi blev uppgraderade till De Lux utan kostnad. Inte någon större skillnad i standard men lite större. Här i Chiang Mai var det betydligt högre luftfuktighet så det kändes varmare än i Bangkok. Den stora chocken kom när vi gick till No 1 för att ta en öl. Ingen servering av alkohol innan klockan 17!!! Och detta gäller överallt i Chiang Mai. Kyparen påstod att detta var en ny lag som gällde i hela Thailand men Paula checkade med kassörskan på Lucky och där började dom, precis som vanligt, att servera klockan 11.

Chiang Mai ligger cirka 70 mil norr om Bangkok och har ungefär 700.000 invånare. Vi åt mat på Teak House som visade sig vara en riktigt bra restaurang. Sedan överraskade vi Mai-Lee i hennes bar Lollipop. Återigen en våt kväll.

Måndag 24: Det känns varmare här i Chiang Mai eftersom luftfuktigheten är högre så det blir svettigt att vandra runt på dagen. Vår favoritbar The Olde Bell hade upphört, blivit ombyggd och heter numera Welcome Inn. Här var det inte några problem med att få öl på dagen och det är ingen som lyckats förklara hur det här förbudet egentligen fungerar. Det blev mat på Teak House igen och sedan hamnade vi på Lollipop. Claes träffade en söt tjej som heter Nam.

Tisdag 25: Idag var vi verkligen turister! Utflykt till Maesa Elephant Camp och Baan Tong Luang där man försöker bevara de olika bergsfolkens seder och kultur. Vad gäller elefanterna kan bilderna tala för sig själv. I Baaan Tong Luang har man samlat åtta olika stammar som har sina egna delar på området. Yao, Hmong, Padong, Kayaw, Karen, Lahu, Palong och Akha. Alla har sina egna folkdräkter och vissa mycket märkliga seder.

Onsdag 26: Tillbaka till Bangkok där ingen verkar ha hört talas om ölförbudet som tur är. Lämnat in tvätt vilket var behövligt men det fick bli en liten shoppingrunda för att köpa några t-shirts och skjortor. På kvällen träffade Claes Jeng från Busstop igen.

Torsdag 27: Ännu en slöardag innan vi på kvällen återigen gick ner till Busstop för en Thaimåltid bestående av pasta med kyckling. Några öl på Hooters (f.d. Golden bar) där det är kul att spana in gatulivet. Avslutning på Lucky Lukes.

Fredag 28: Till lunch tog Claes en pepparstek med bakad potatis medan jag höll mej till sillmacka och leverpastejmacka med öl och nubbe. Jag tog en timmes fotmassage som var så skön att jag slumrade till. En riktigt lugn kväll med mat på Det5 och några drinkar på Soi 8.

Lördag 29: Förflyttning till Pattaya och Areca Evergreen med taxi. Det var lite trafik så vi kom ner på en och en halv timme. Efter incheckning gick vi till Nit för den sedvanliga anmälningsplikten men jag blev verkligen förvånad då dom flesta barerna inte hade öppnat. Gamla Nid var som tur var öppet så vi kunde skölja ner resdammet. Middagen intogs på Harry's där dagens var fläsknoisetter med stekt potatis. Senare blev det Nit där Pod fanns på plats och Claes hittade en söt tjej. Kvällen avslutades på Heartbeat.

Söndag 30: Väderleksutsikterna för Pattaya visar molnigt väder med regnskurar men som många gånger tidigare är vädret här bättre än i Bangkok. Klar himmel med strålande sol men relativa fuktigheten är hög varför det känns ordentligt varmt och det känns jobbigt att åka iväg på utfärder. Efter en bra middag på Calles tog vi oss i alla fall ner till Walking Street där jag hade tänkt visa Windmill club för Claes men det var tyvärr stängt så vi gick in på Naughty Girls. Stor besvikelse så vi blev inte kvar så länge. Tillbaka till LK Metro och SugarSugar som var betydligt bättre.

Måndag 31: Tryckande värme så det blev inte gjort speciellt mycket förutom att svalka sig med kalla Chang. Kvällen inleddes traditionsenligt på Nuit, stora räkor på Ruen Thai Restaurang och mer öl och drinkar på Heartbeat och några andra barer.

Tisdag 01: Sov över frukosten så det blev lunch direkt. Återigen för varmt för att hitta på någonting så det blev bara en kort promenad på LK Metro. Samling på Nuit som vanligt och Surprise, Surprise! Johan var på plats.

Onsdag 02: Efter ett antal öl på Nuit blev det middag på Dragon och sedan en sen kväll bl.a. på SugarSugar.

Torsdag 03: Efer gårdagens eskapader blev det frukost 14:30! Förklaringar är överflödiga. Middag på Pizza Romana där lasagnen såg lockande ut på fotomenyn. Definitivt fel val då denna visade sig vara en sörja av överkokta pastaskivor och köttfärssås av tvivelaktigt ursprung. För övrigt blev det för ovanlighetens skull en tidig kväll. I säng klockan elva!!!

Fredag 04: Sista dagen i Pattaya började med att säga hej då till servitriserna på Hole in One som blev Claes och mitt stamställe på dagen då alla vanliga vattenhål inte hade öppnat. Man märker verkligen att det är lite turister den här tiden. Middag på Beefeater där jag återigen kunde njuta av deras fantastiska Baby Back Ribs. Vidare till Skybar på Hiltons 34:e våning med Pod och en svensk kille vi träffat på Pods bar. Tankarna vandrar osökt tillbaka till 2012 och cocktailparty på Peters hotel. Märkliga saker som Mai Tai, Daiquiri, Long Island Ice Tea och Margarita. Notera fotobeviset på att jag höll mej till GT. Avslutning på Nuit så att Claes kunde ta avsked av sin dam.

Lördag 05: Tillbaka i Bangkok och Stable Lodge. Mulet väder och lite regn på kvällen. Middag på hotellet där Claes åt pepparstek medan jag och Paula åt thaimat, vilket blev billigare för två än Claes stek. Vandring längs Sukhumwit ner till Soi 4 där vi satte oss först på Hooters och sedan Hillarys. Tidigt hem och en avslutning på gräddhyllan.

Söndag 06: Svalaste dagen hittills, vilket var riktigt skönt. Smörrebröd till lunch och thaimat på Det 5 till middag. Avskedsbesök på Playskool (May och Jennifer. Claes fick säga adjö till Nit), Big Dogs och Bangkok Bunnies (Bew). Hemma vid tolvtiden.

Måndag 07: Så var semestern slut för den här gången. Sista dagen blev det öltorn på Big Dogs innan vi åt middag på hotellet. Tidig kväll inför morgonens tidiga avfärd.