THAILAND November - December 2017

Lördag 25: Dags igen! Krister hade den stora vänligheten att köra oss till Kastrup där vi efter en snabb incheckning, säkerhets- och passkontroll genast styrde stegen till O'Learys. Två stora och en liten julebrygd till det hutlösa priset 255 SEK startade semestern. Vi hade gott om tid så det blev även en capuccino vilken kostade 55 SEK. 10 minuters försening innan vi gick ombord på Thai Airways Boing 777-300ER.

Vid säkerhetskontrollen stoppades en ung thailändska vid kroppsscannern och en kvinnlig säkerhetsvakt tittade ner i urringningen på hennes top varefter hon fick gå igenom. Tydligen hade hon piercade bröstvårtor!

Söndag 26: Planet var i princip fullsatt och i vanlig ordning fanns det småbarn som inte var speciellt förtjusta i att flyga. Jag lyckades inte sova med resan gick på endast 9 och en halv timme. Eftersom det var söndag och vi kom så tidigt var det inte så mycket trafik så halv åtta var vi på Stable Lodge. För ovanlighetens skull fick vi vänta på rummen till klockan 10 så väntetiden fördrevs med att dricka Chang. Man hade installerat nya duschar och WC-stolar, nya eluttag och nya garderober. Vidare var det nya fönster och balkongdörrar. Vi får stå ut med att gå upp till tredje våningen då man även byter ut hissen vilket verkligen är behövligt.

Efter lunch med smörrebröd och Chang tog jag en massage. En duktig, äldre kvinna med ordentligt hårda nypor gav mig en mycket bra massage som i och för sig gjorde lite ont men tydligen var behövlig. Många muskelknutar att lösa upp! En öl för att lugna ner kroppen efter massagen vid baren där Wicke väntat på mig. Men titta! Vad händer? Man hade inte Chang så Sten dricker Singha. Paula kom klockan 7 och sedan åt vi thaimat på Det5. Trött efter resan och tidsomställningen blev det en tidig kväll.

Måndag 27: En lugn dag efter att ha sovit mycket bra. Vi kollade in vad som förändrats på Soi 8. En av dom indisk skräddarna hade stängt vilket definitivt inte var någn förlust. En nyöppnad bar med ett bra utbud på viner. Mannen med cansersvulsten hade avancerat från tiggare till klockförsäljare. Vårt lokala fyllo hade skärpt sig och kunde till och med stå upp vilket är ett stort steg från att inte ens kunna sitta. Pågående restaurering av Stable Lodge. Kvällen påbörjades i baren med trotjänarna Boy och Man samt den alltid leende May. Middagen avnjöts på Suk 11 och sedan vidare till Beergarden. Paula var trött och gick hem ganska tidigt medan Wicke och jag fortsatte till NEP. Playskool med Pom m.fl., Billboard och ett stopp på biljardbaren på hemvägen. Snakewalk för morfäderna på vift.

Tisdag 28: En varm dag då det blev några svalkande öl på We4u, lite billigare än på gräddhyllan. 70 bath. På kvällen kom Paula, Pom och Noi med Poms pojkväns taxi och vi åkte till Family Group som är namnet på restaurangen med thailändsk barbeque. På Rama 4 var det totalstopp i trafiken och vi fick köra en omväg där trafiken i alla fall rörde sig. Det tog en timme att komma fram men som vanligt var det värt besväret. Kött, fisk, skaldjur, olika sorters musslor som jag inte vet namnet på förutom blåmusslor och pilgrimsmusslor, grönsaker och frukt i obegränsade mängder! Damerna åt som vanligt otroligt mycket och sköljden ner detta med två torn mellanöl (6 liter). Wicke och jag drack Chang som inte är lika blaskigt. Totalt: fem personer sea food buffe', två torn öl (6 liter), sex stora Chang 4000 bath vilket motsvarar 1000 SEK!

Vidare med taxi till "E-san lumsing" som är en stor ölhall med underhållning i Petchaburi som ligger i norra Bangkok. Vi träffade servitrisen Nan och en receptionskille från Stable Lodge som var där med andra vänner och firade hennes födelsedag. Bangkok är inte så stort även om det bor 10 miljoner där.

Onsdag 29: Varmaste dagen sedan vi kom, +34 grader! Ganska jobbigt en tuff gårdagskväll. En oljemassage och en pint på Monsoon bar. På kvällen ett kort besök på Soi Cowboy där det var mycket folk på uteserveringarna men inga på go-go barerna. För tidigt! I stället gick Wicke och jag på Beergarden och pratade med två trevliga damer.

Torsdag 30: På dagen blev det varuhusshopping med Paula och lite obligatoriskt födelsedagsgrattande på Soi 4. Italiensk mat på Via Vai innan vi återigen styrde stegen till Beergarden.

Fredag 01: Dags att flyga till Udon Thani. Vår taxi hade bilnummer 1! Efter att ha installerat oss på Pannarai hotel blev det lunch på en danskägd restaurang. Bredvid restaurangen pågick ett bygge och man blir onekligen lite orolig när men ser byggnadsställningarna. Cordon Blue respektive baconlindad korv på den danska restaurangen innan kvällen avslutades med besök på Nutty Park, The Sportsbar och Day and Night.

Lördag 02: Vackra fjärilar och mindre vackra elinstallationer! Ett litet besök på varuhuset Central Plaza innan dagens första öl på The Sportsbar. Hushunden, av obestämd ras, kallade vi för "dörrmattan" då flera av gästerna kliade den på ryggen med fötterna! Middag på den trevliga italienska restaurangen Da Sofia där ägaren döpte Wicke till Mr. Fernet. Little Havana inne på Day and Night visade sig vara en trevlig bar där vi pratade med en belgare. En liten pool och ordentligt rustika trädgårdsmöbler. Stolarna var tillverkade av gamla hjulekrar i något riktigt hårt träslag och borden var sådana som användes för att göra "sticky rice".

Söndag 03: Kulturdag med taxiresa till Ban Chiang som är ett fornminnesområde i distriktet Nong Han i provinsen Udon Thani, c:a 50 km utanför staden. Det är sedan 1992 listat på Unescos världsarvslista. Vid upptäckten 1957 tilldrog sig Ban Chiang stor uppmärksamhet tack vare dess vackert rödmålad keramik. Den första vetenskapliga utgrävningen gjordes 1967 och man fann flera skelett tillsammans med gravgåvor av brons. Lämningar av ris har också hittats indikerande att bronsåldersinvånarna var jordbrukare. De äldsta gravarna saknar gravfynd av brons och tillhör därför en neolitisk kultur. De yngsta gravarna är från järnåldern. De första dateringarna utfördes med Termoluminiscensdatering och resulterade i en datering mellan 4420 f.Kr. och 3400 f.Kr., vilket skulle gjort Ban Chiang till den äldsta bronsålderskulturen i världen. Vid en senare utgrävning 1974–1975 fann man tillräckligt med material för en kol-14-datering, vilket dock resulterade i en mycket yngre datering. Den äldsta gruppen av bronsföremål daterades från omkring 2100 f.Kr. till mellan 1320 f.Kr. och 1000 f.Kr.

Måndag 04: Tillbaka till Bangkok och Stable Lodge dit vi anlände i perfekt tid för en "Snubbar som nubbar"-lunch. Sillmacka, Chang och Akvavit. Thaimat på Soi 4 och ett kort besök på NEP så att vi, med egna ögon, kunde konstatera att vårt kära Playskool var rivet för ombyggnad. En tidig kväll efter några sista glas på gräddhyllan.

Tisdag 05: En slappardag med mycket bokläsning. På kvällen blev det middag på en japansk restaurang, Zenya. En utmärkt marinerad kotlett med mycket god sås. Naturligtvis provade vi även på sake'.

Onsdag 06: Utcheckning klockan 11:00 och taxi till Pattaya. Rum 204 på Harry's är helt OK med tanke på priset men det hade varit trevligare att bo på Areca Evergreen. Det är dom små dateljerna som gör det! Skrivbord men ingen stol. Duschen sitter direkt innanför dörren till badrummet så att hela golvet blir blött när man duschar. Dålig WiFi anslutning. Ingen thaimat till frukost utan detta kostar extra. Bengt Post kom inlinkande på Harry's på eftermiddagen. Han hade ramlat och skadat revbenen så han kunde inte spela golf vilket ju var meningen med hans resa. En promenad och lite shopping på Central Avenue och Mike's samt vattenstopp (förlåt ölstopp) på Beachroad. Liksom i somras är det inte många barer som är öppna på dan och även senare när vi gick till Nuit var vi dom enda gästerna. Pod berättade att kvällen innan hade det varit nästan folktomt på alla barerna. Årets besättning av sällskapsdamer tillhörde någon av de bättre årgångarna vilket väl inte bidrar till att locka gäster. Paula gick hem tidigt medan jag och Wicke fortsatte till Heartbeat, Sugar Sugar och Champagne a GoGo.

Torsdag 07: Solen steker och det är 34 grader i skuggan så vi fryser inte. Tonfisksallad på Maalees till lunch. En mycket bra oljemassage i 90 minuter på Nemos massage bredvid Harry's. Slöa och läsa på eftermiddagen innan kvällen påbörjades på Harry's med några öl sedan ner till Nuits. Mer öl och några Sambuca innan middagen på Calles. Lax med potatimos upplagt i form av en fisk för Paula, Cordon Blue för mej och Biff a la Rydberg för Wicke. Senare party på Nuit där vi bjöd alla tjejerna på ett antal omgångar Tequila-shots genom att ringa i klockan. Full fart på Paula som till och med var uppe och dansade på stången.

Fredag 08: Ännu en mycket varm dag. Inget speciellt att skriva om. Mat och drinkar på Nuit. Vi kände av gårdagen så det blev en ganska lugn kväll.

Lördag 09: En bra massage av Nit på Soi 11, spagetti till middag då magen inte kändes bra och den sedvanliga rundan på kvällen.

Söndag 10: Middag på Beefeater där jag, som vanligt, valde Baby Back Ribs. Som vanligt helt perfekt!

Måndag 11: Under eftermiddagens promenad upptäckte Wicke att killen i tvättinrättningen mitt emot Areca var iförd Sunderlandtröja, så naturligtvis blev det ett foto. Ett glas vin på Beefeater men det var inget bord ledigt så vi käkade på restaurangen bredvid Heartbeat. Avskedsöl på Nuit men varken Pod eller Saa var där.

Tisdag 12: Taxiresan till Bangkok och Stable Lodge tog nästan tre timmar då det var trafikstockning. Väl framme blev det smörrebröd, öl och OP Andersson till lunch. Jag hade blivit förkyld, troligen på grund av luftkonditioneringen. Middag på Charlies Kitchen där Paula som vanligt åt rökt lax, jag Paneng Gai och även Wicke en kycklingrätt. Drinkar på Lucky Lukes innan kvällen avslutades på gräddhyllan.