Wärldshuset 2015

Sommaren kom av sig och ser man tillbaka på maj, juni och juli har det varit en ovanligt sval sommar. Många kvällar tillbringades inomhus men emellanåt tittade solen fram och det gick att sitta ute även om temperaturen inte var som man skulle önskat. Johan och Peter tyckte att stambordet var att föredra. Riddarna kring runda bordet: Krister, Dag, Bengt-Åke, Bengt L, Bosse gurka, Thomas och Peter. En annan dag var det Börje, Eddy med dam och Biggan. Vi hade även besök av the captains samt en något trött Rolle.

Nu har vi äntligen fått lite sommarväder! Här ser vi Don Rollando uppklädd för galoppderbyt på Jägersro.

Efter en rekordvarm start på juli kom regnet och blåsten. Inte läge för att ta foton. Den 13:e blev det i alla fall utesittarväder tillsammans med Krister och Bengt L. Peter B och Snö kom för en "one for the road" innan semestern i Thailand.

Även juni blev en ovanligt sval sommarmånad, men när det var fint väder fylldes borden snabbt.

Efter att ha avverkat en rekordkall maj blev det äntligen lite varmare och borden på uteserveringen fylldes av, som vanligt, törstiga stammisar. Här är Bengt L i smoking medan vissa av oss andra enbart var smoking. Rolle naturligtvis på plats liksom Lillan, Bengt-Åke, Klas, Bernt, Carlos, Karin och Kent.

Onsdag 1 april var det premiär för uteserveringen, vilken invigdes av Johan trots det kalla vädret. Nyhet för i år var nya stolar.

Peter Q i djupa tankar över schackproblem. Conny och Bengt L behövde lite att äta mellan ölen. Vi hade även besök av Peter B och Snö.

Quiz på måndagar lockade Johan, Mange, Jenny m.fl.

Resten av februari och mars var det en mild vinter helt utan snö. Jonas, Anna och Mikaela såg till att vi inte behövde vara törstiga.

Tisdag 3 februari och det var dags att för första gången sopa snö av bilen.

Söndag 1 februari och fortfarande plusgrader. Peter, Rolle, Wicke, Krister, Dennis och jag själv bidrar till att stärka Falcons aktier.

Ingen snö och vi är framme vid den 26:e januari vilket jag är tacksam för. Lite regn och blåst och temperaturer mellan 0 och 6 grader. Ölen smakar lika bra som förra året.

Wärldshuset 2014

Året avslutades med en trevlig nyårsfest i trevliga vänners sällskap. Bengt L. och Rolle fixade och kockade. Välkomstskumpa, hummer, Beuf Bourguignon och kladdkaka. Jag själv, Bengt-Åke, Ing-Britt, Åsa, Bengt Golf, Kent, Krister, Dag, Toto, Börje och Birgitta lät oss väl smaka och hade trevligt.

Måndag den 1:a december bjöds stammisarna på ett utmärkt julbord. Verkligen trevligt kvällen innan min avresa!

Tisdag den 25:e och bara en vecka till avresa. Anna agerade fotograf och fångade dessa törstiga kunder på andra sidan baren.

Söndag den 16:e och nu har hösten kommit till Malmö. Blåsigt och c:a 8 grader. Johan residerade i baren med mej, Åsa, Jesse, Bengt L, Rolle, Erik och hans syster som gäster.

Den 8:e avnjöts den traditionella gåsmiddagen utan mitt celebra deltagande. Söndag den 9:e var, som vanligt, en klar och solig dag med över 10 grader. Helt fantastiskt! Bengt-Åke på plats och förevigades naturligtvis med en bild.

Nu är vi inne i november och har fortfarande rätt fint väder, men det blir mörkt tidigt. Den 6.e ville inte Ingrid vara med på bild. Johan ställde naturligtvis upp med ett glatt leende. Kranarna sköttes för kvällen av Stoffes fru Mikaela som såg till att vi inte satt med tomma glas. Fick även en bild på mackornas okrönta drottning Sy.

Den 15:e oktober var sista dagen för Stoffe. Vi kommer att sakna dej! Söndag den 19:e med blandat väder men fortfarande över 10 grader. Jessica och Jenny vid stambordet och jag tillsammans med Anna.

Lite foton från den 12 oktober. Strålande höstväder och över 10 grader varmt men nu har uteserveringen stängt. Åsa och Kent Agent vid stambordet. Bosse Gurka på besök från Limhamn njöt av våtvarorna precis som Conny, Krister och Johan.

Lördagen den 11:e september var Rolle med häst i Frankrike så Bengt L och Magnus stod för V75-raden. Den satt och tillsammans med 6:or och 5:or blev utdelningen över 30 tusen! Glada miner men mobilen låg hemma så det blev inga bilder.

Sista dagarna i september och det fina vädret fortsätter. Bengt-Åke tyckte inte att jacka behövdes men Börje och Birgitta var mer frusna. Trevligt besök av gamla servitriserna Anna och M, vilka saknade Wärldshusets mat. Bengt Golv och Conny föredrog stambordet när temperaturen sjönk mot kvällen.

Även september blev en bra månad med sköna dagar. Något svalare på kvällarna mot slutet av månaden så jacka behövdes. Den 1:a oktober laddade jag och Riffi inför MFF:s match mot Olympiakos. Uppladdningen gav utdelning i form av 2 - 0!!! Mer klirr i kassan är bra med tanke på att man har 353 miljoner i skuld.

Vi räknar till den 20:e augusti som var en dag med omväxlande väderlek. Familjen Stormby på plats och Amanda höll show med diverse akrobatiska övningar. När hon blev för trött blev räddningen en ostmacka från Stoffe. Fler småbarn på plats då en ny polsk familj hade hittat Smörjan. I övrigt det vanliga gänget men en bra bild på Wicke med Sanderlandmundering.

Måndag 18:e augusti var en regnig dag och gänget höll sig inne. Måndagsklubben var fulltalig. Som anestesisköterska kan Dennis under dagen behöva göra en intubering men på kvällen blir det bara Tuborgering. Vid stambordet såg vi Ing-Britt, Rolle, Biggan och Bengt L.

Fredag den 9:e augusti där vi vid vårt bord dryftade världproblemen. Framtidsutsikterna för Indien och Ryssland i synnerhet. Experpanelens medlemmar MC-Mats och Mike the bike lyckades undgå att komma med på bild, liksom Jenny. Henrik och Johan på första bilden, Mange på den andra. Vad som avhandlades vid bord nr 2 är för mig okänt med det var säkert spirituellt även där. Bengt-Åke, Peter doc, Snö, Krister, Dennis och Kent agent var dagens gästföreläsare.

Vi är inne i augusti och vädret håller i sig, bar värme och sol. Knökfullt med MFF-supportar som stärkte sig inför returmötet med Sparta Prag. Efter några öl på Smörgan blev det spontangrill hemma hos Bengt L. GT, öl , vin och grillat. Conny fick med sig Gif och förutom det vanliga gänget var även Marie där. Inget dåligt slut eftersom Malmö vann med 2-0 och avancerade.

Lite regn på eftermiddagen och bara 20 grader vilket dom flesta verkade uppskatta efter den senaste tidens värme. Jag och Peter hade en ordentlig ölkväll och Helen stod för serveringen.

Kanonvädret håller i sig och det blev spontangrillfest hos Bengt L.

Ytterligare en dag med många matgäster men det är inga problem när A-laget i form av Jonas och Konrad jobbar. För en gångs skull kom även jag med på bild tillsammans med Jessica. Ett Quickt besök av Peter och Matthew. Även Leif tittade in.

Den 25:e och fortfarande soligt och varmt. Ing-Britt, Åsa och Jessica ondgjorde sig över fästingar och pratade fiske medan Dag och Bengt L njöt av en räksallad.

Den 14:e var det Fernetafton hemma hos Wicke med planering av decembersemestern.

Även den 11:e blev en härlig dag med sol. Stammisar idag är Bengt golv, Krister, Rolle, Peter Q, Wicke och Conny. Sussi njuter av vädret och Conny fick en ny cykel av Gif.

Den 10:e juli var återigen en riktigt varm dag. Efter dagens lunch, som var Flygande Jacob, samlades riddarna vid ett runt bord och utbytte visdomsord över kalla stop. Dagens närvarande var Långben, Bengt Post, Kent agent, Göran, Krister, Johan, Wicke, Åsa, jag själv och grillmeister Rolle.

Varm svensk sommardag i juli med Krister i full Pattayamundering.

Wärldshuset 2013

Åren går men gänget består! Åsa funderar på vad som ska beställas. Sussi i samma tankar.

Conny med älsklingen Gif och Gudfadern Don Rolando. Johan med Amanda.

Matthew fyller år. Thaidamer med barn och naturligtvis god mat.

Gänget på Wärldshuset 2012

Börjar bli dags för lite nya foton. Startar med Riffi (Heavy Metal) och Sten (Heavy Only).

Den siste mohikanen Micke och Peter sjöman i vårsolen.

Peter mekaniker 2008 och 70 kg lättare 2012.

Krister och Ing-Britt vid stammisbordet.

Bengt Golf vill ha mer öl och Sandra tillhandahåller.

Om man inte spelar bort pengarna som KB kan man skaffa en sån här fin Pattaya United-tröja!.

Stefan trivs bättre på terassen. Är detta räddningen på gamla dar?

Rolle ser tankfull ut och Kent Agent och Birgitta i motljus.

Matthew trivs hos Bengt golv och Noor är glad som vanligt.

Bara 17 år kvar tills man kan få en stor stark tänker Matthew. Dubbelt Peter - PB och PQ.

Kent Agent och Bertil "Einstein" i vanliga hörnan.

Skönt att man kan sitta ute igen. Bengt-Åke, Conny och Peter njuter.

Matthew har mycket att tala om vid måndagsklubbens möte.

Eva "The Boss" och Janni vid kranarna.

Familjen Quick på Måndagsklubbens möte.

Leif piano, Bosse taxi ock Monica vid stambordet.

Samling vid runda bordet. Långben, Birgitta, Börje, Eva, Rolle och Åsa.

Matthew i fotbollströja vill leka med "vov-vov" Dennis.

Ing-britt och Dag begrundar dagens händelser och Mike the Bike ser lycklig ut.

Gänget på Wärldshuset 2007 - 2011

Petööör i solen och rökdags för Bengt-Åke

Piano-Leif i djupa tankar som han tydligen vill dela med KB

Åsa tänker visst betala

Tony och Åke har tydligen kul och Ingrid och Bengt-Åke firar att semestern börjat

"Klarar MFF de här?" Rolle och Bernt börjar tvivla. Skuggan som föll över Änglarna har visst spridit sej!Ingen bra bild på Klas.

Matchdags och Rolle på plats. "Fan va dom skriker på TV". Wicke störd i ölkonsumtionen.

PQ tar sista ölen innan Thailandsresan medan Viktor avundsjukt ser på.

Lek på besök i Malmö